• Посилання скопійовано

Перелік об'єктів майна, що оподатковуються/не оподатковуються

Які об’єкти нерухомого майна оподатковуються? Які не оподатковуються?

Перелік об'єктів майна, що оподатковуються/не оподатковуються

Відповідь: Об'єктами оподаткування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є житлова нерухомість, а саме: будівлі, віднесені згідно з нормативно-правовим полем до житлового фонду, дачні та садові будинки. Зокрема, вони поділяються на такі типи: житловий будинок, житловий будинок садибного типу, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімнати у багатосімейних (комунальних) квартирах.

Не є об’єктами оподаткування податку на нерухомість, відмінну від земельної ділянки - нерухомість, яка перебуває у власності держави та територіальних громад, об’єкти, які розташовані в зонах відчуження, будівлі дитячих будинків сімейного типу та об’єкти, які належать багатодітним та прийомним сім’ям, а також гуртожитки. Також не є об’єктом оподаткування один (не більше) садовий або дачний будинок платника податку.

Джерело: ДПІ у Солом'янському районі м.Києва ДПС

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»