• Посилання скопійовано

Здійснюєте у 2018 році операції з резидентами Латвії: коли визнавати їх контрольованими?

Податківці вказали, коли визнавати контрольованими операції з резидентами Латвії у 2018 році

Здійснюєте у 2018 році операції  з резидентами Латвії:  коли визнавати їх контрольованими?

У ІПК від 19.10.2018 р. №4482/6/99-99-15-02-02-15/ІПК податківці в черговий раз зазначили правила визнання операцій з резидентами країн, виключених з Переліку у 2018 році, контрольованими. Цього разу вони зупинилися на відносинах  з резидентами Латвії. Так, у разі здійснення у період з 01.01.2018 р. по 06.03.2018 р. господарських операцій із нерезидентами, зареєстрованими у Латвійській Республіці, за відсутності інших критеріїв, визначених у пп. «а», «б» та «г», «ґ» пп. 39.2.1.1 ПКУ, вони визнаватимуться контрольованими у разі одночасного виконання таких умов:

  • річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 150 млн грн (за вирахуванням непрямих податків) за 2018 податковий (звітний) рік;
  • обсяг господарських операцій платника податків з таким контрагентом (визначений за правилами бухгалтерського обліку), перевищує 10 млн грн (за вирахуванням непрямих податків).

Тож податківці своєї позиції не змінюють та вважають, що з 7 березня 2018 року операції з резидентами виключених країн не можуть вважатися контрольованими. 

В іншому своєму роз'ясненні податківці наводили практичні приклади визнання у 2018 році таких операцій контрольованими. Їх можна передивитися ось тут>>

Зверніть увагу, що ми прокоментували індивідуальну податкову консультацію. Узагальненої наразі, на жаль, немає. Тож скористатися нею без штрафів зможе лише той платник податків, що її замовив. Тому наша порада, як і раніше, звертатися до податківців за індивідуальною письмовою консультацією. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»