• Посилання скопійовано

Отримали ППР щодо сплати податку на нерухомість та не згодні з ним – звертайтеся до ДФС

У разі виявлення розбіжностей між даними ДФС та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, проводиться перерахунок суми податку і надсилається йому нове ППР, а попереднє скасовується

Отримали ППР щодо сплати податку на нерухомість та не згодні з ним – звертайтеся до ДФС

ДФС у Луганській області нагадує, що податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надсилаються платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси до 1 липня (пп. 266.7.2 ПКУ).

У зв’язку з наближенням термінів надсилання податкових повідомлень – рішень про сплату сум податку на нерухомість та відповідно до пп. 266.7.3 ПКУ, платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання для проведення звірки даних щодо:

  • об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості;
  • загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;
  • права на користування пільгою із сплати податку;
  • розміру ставки податку;
  • нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає йому нове повідомлення – рішення. Попереднє повідомлення – рішення вважається скасованим.

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»