• Посилання скопійовано

Якими будуть ставки податку на нерухомість у 2022 році?

Податківці навели нові ставки податку на нерухомість на 2022 рік. Загальна ставка становитиме 97,5 грн за 1 кв.м

Якими будуть ставки податку на нерухомість у 2022 році?

ДПС у Київській області повідомляє, що Законом України «Про державний бюджет України на 2022 рік» ухвалено розмір мінімальної заробітної плати 6500,0 грн. та прожитковий мінімум для працездатних осіб - 2481,0 грн.

У зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати  зростає розмір ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - оскільки Податковим кодексом передбачена загальна ставка податку не більше, ніж 1,5% розміру  мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня  звітного (податкового) року, то у 2022 році її розмір  становитиме 97,50 грн. за 1 квадратний метр бази оподаткування.

Нагадаємо, що податком на нерухомість обкладається площа, що знаходиться у власності фізичної особи та перевищує для квартири 60,0 кв. м, та  120,0 кв.м для приватного будинку.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»