• Посилання скопійовано

ВРУ має підтримати воєнні пільги з плати за землю, податку на нерухомість й звільнити від звітування біженців

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі зауважив, що зміни до ПКУ щодо воєнних пільг з плати за землю та податку на нерухомість, а також щодо звільнення від звітування біженців набудуть чинності, якщо незабаром будуть підтримані ВРУ

ВРУ має підтримати воєнні пільги з плати за землю, податку на нерухомість й звільнити від звітування біженців

Нагадаємо, що ще 21 вересня 2022 року ВРУ прийняла у І читанні проєкт Закону №7632 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від cплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

І от 5 квітня Комітет Гетманцева до рекомендованого тексту законопроєкту №7632 до ІІ читання, поза іншим, включив дві важливі норми:

  • щодо врегулювання питання про перелік територій, що звільняються від сплати податку на землю, на нерухомість, 4-ї групи єдиного податку та мінімального податкового зобов’язання. Нагадаємо, що ДПС не визнає Перелік територій бойових дій та ТОТ від Мінреінтеграції для податкових пільг;
  • щодо звільнення від обов’язку подання декларацій про майновий стан тих фізичних осіб, які отримували виключно пільговані доходи. Це стосується передусім подання декларацій біженцями, які отримували у 2022 році допомогу від іноземних держав. 

Окремо Гетманцев у своєму Телеграм-каналі зауважив, що обидві зміни набудуть чинності, якщо незабаром будуть підтримані ВР.

Далі нагадаємо, що саме передбачає сам законопроєкт №7632.

 

Що передбачає законопроєкт?

Ним пропонується прописати у ПКУ особливості нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за 2022 рік та за наступні податкові звітні періоди, включаючи рік, в якому мине трирічний строк з дати припинення чи скасування воєнного стану, за об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, що були зруйновані чи пошкоджені внаслідок збройної агресії РФ, незалежно від включення відповідної території до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, та територій, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»