• Посилання скопійовано

Нульова ставка податку на викиди вуглецю від спалювання біопалива: зареєстровано законопроєкт

Уряд схвалив законопроєкти щодо встановлення нульової ставки екоподатку за викиди двоокису вуглецю для установок, якими здійснюються такі викиди внаслідок спалювання біопалива, та створення реєстру таких установок. 9 серпня законопроєкт зарестровано у ВРУ

Нульова ставка податку на викиди вуглецю від спалювання біопалива: зареєстровано законопроєкт

8 серпня 2023 року Уряд схвалив два законопроєкти  щодо встановлення нульової ставки екоподатку за викиди двоокису вуглецю для установок, якими здійснюються такі викиди внаслідок спалювання біопалива, та створення реєстру таких установок. Про це повідомив Т. Мельничук. 

Проєктом Закону «Про внесення змін до Закону України «Про альтернативні види палива» щодо створення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива» пропонується внести зміни до Закону «Про альтернативні види палива» щодо створення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива, з метою адміністрування встановлення ставки нуль гривень екологічного податку за викиди двоокису вуглецю, що утворюються під час спалювання біопалива установками. Реєстр буде створений КМУ, а його ведення та адміністрування здійснюватиметься центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, енергозбереження та альтернативних видів палива.

Проєктом Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення ставки нуль гривень екологічного податку за викиди двоокису вуглецю для установок, якими здійснюються такі викиди в результаті спалювання біопалива» пропонується встановити нульову ставку екологічного податку за викиди двоокису вуглецю, що утворюються під час спалювання біопалива установками, які використовують біопаливо як єдиний вид палива та які внесено до відповідного реєстру установок.

9 серпня на сайті ВРУ зареєстровано відповідний законопроєкт №9597 щодо створення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»