• Посилання скопійовано

Заяву про застосування ПСП можна подати і в середині місяця

Як застосовувати податкову соціальну пільгу, якщо заяву про її застосування подано у середині місяця?

Відповідно до пп. 169.4.1 ст. 169 ПКУ податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інших прирівняних до неї згідно законодавству виплат, компенсацій і винагород), якщо його розмір не перевищує суму, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, чинного для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 і округленого до найближчих 10 грн (у 2011 р. — 1320 грн).

Згідно з пп. 169.2.1 цієї статті ПСП застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати лише за одним місцем його нарахування (виплати).

Платник податку подає працедавцю заяву про самостійне обрання місця застосування ПСП (далі — заява про застосування пільги).

ПСП починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання працедавцем заяви платника податку про застосування пільги і документів, що підтверджують таке право. Працедавець відображає у податковій звітності всі випадки застосування чи незастосування ПСП згідно з отриманими від платників податків заявами про застосування пільги, а також заявами про відмову від такої пільги.

Порядок подання документів для застосування ПСП затверджено постановою КМУ від 29.12.2010 р. №1227 (пп. 169.2.2 ст. 169 ПКУ).

Отже, якщо заяву про застосування пільги подано у середині місяця, то ПСП застосовується до доходу платника у тому місяці, в якому він подав заяву, за умови дотримання інших вимог ст. 169 ПКУ.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»