• Посилання скопійовано

Пожертвування неприбутковим організаціям дає фізособам право на податкову знижку

Чи має право фізособа на податкову знижку при наданні пожертвувань неприбутковим організаціям?

Відповідно до пп. 166.3.2 ст. 166 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями платник податку має право включити до податкової знижки на зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, суму коштів або вартість майна, переданих платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі таких коштів та майна, у розмірі, що не перевищує 4 відсотки суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року.

Згідно з пп. 14.1.121 ст. 14 ПКУ неприбутковими вважаються підприємства, установи, організації, основною метою яких є не одержання прибутку, а провадження благодійної діяльності та меценатства й іншої діяльності, передбаченої законодавством.

При включенні неприбуткової організації до Реєстру неприбуткових організацій та установ їй присвоюється відповідний код. Створення і ведення Реєстру здійснюються центральним органом ДПС. Зазначений Реєстр ведеться згідно з вимогами п. 157.12 ст. 157 ПКУ. Порядок включення тієї чи іншої неприбуткової організації до Реєстру регулюється Положенням №37.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»