• Посилання скопійовано

Оплата підготовчих курсів до вступу до університету не дає права на податкову знижку

Мої батьки проплатили підготовчі курси, які відвідую в університеті. Чи можна розраховувати на отримання податкової знижки зі сплачених коштів?

ПКУ передбачено право платника на податкову знижку. Так, згідно зі ст. 166 ПКУ платник податку має право включити до податкової знижки на зменшення власного оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року суму коштів суму коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати.

Підготовчі курси — додаткова послуга навчального закладу, метою якої є підготовка до вступу до навчального закладу. Навчання на таких курсах не є обов’язковим, не зараховується до загального курсу навчання безпосередньо за обраним фахом після вступу до вузу й оплачується відповідно до окремого договору, тож включення до податкового кредиту оплати за навчання на підготовчих курсах для вступу до вузу чинним законодавством не передбачено.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»