• Посилання скопійовано

Податок з продажу успадкованого майна

Фізична особа у 2011 році отримала у спадок нерухоме майно від члена сім’ї фізособи першого ступеня споріднення. У наступному році вирішується питання щодо продажу такого майна. Законом України від 07.07.11 р. №3609 «Про внесення змін до податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм податкового кодексу України» передбачено звільнення від оподаткування при продажу успадкованого майна. Чи підлягатиме у наступному році обкладенню ПДФО продаж успадкованого майна, якщо воно перебуває у власності менше трьох років?

Законом України від 07.07.11 р. №3609 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України» пункт 172.1 ст. 171 ПКУ доповнено таким абзацом:

«перебування майна у власності платника податку понад три роки не поширюється на майно, отримане таким платником у спадщину», який набув чинності з 1 січня 2012 року».

Таким чином, згідно з внесеними змінами, починаючи з 1 січня 2012 року, дохід, одержаний від продажу успадкованого нерухомого майна, переліченого в абзаці першому п. 172.1 ст. 172 ПКУ, не підлягатиме обкладенню ПДФО, навіть якщо таке майно перебуває у власності платника податку менше ніж три роки.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»