• Посилання скопійовано

Оподаткування індексації стипендій

Як обкладаються виплати сум індексації стипендій особам, які навчаються?

Відповідно до підпункту 6 пункту 6 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. №1078, виплата сум індексації стипендій особам, які навчаються, провадиться за рахунок джерел, з яких вони сплачуються, тобто з бюджету.

Підпунктом 165.1.26 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VІ, зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ), передбачено, що не є об’єктом обкладення податком на доходи фізичних осіб сума стипендії (включаючи суму її індексації, нараховану відповідно до закону), яка виплачується з бюджету учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту, але не вища за суму, визначену в абзаці 1 підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 цього Кодексу. Сума перевищення за її наявності підлягає оподаткуванню під час її нарахування (виплати) за ставками, визначеними пунктом 167.1 статті 167 цього Кодексу;

 

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь