• Посилання скопійовано

Податкова знижка за іпотечним кредитом

Чи маю я право на податкову знижку щодо відшкодування процентів за користування іпотечним житловим кредитом, якщо я фактично проживаю в будинку, на придбання якого брала кредит і який перебуває в іпотеці, але згідно з паспортом я зареєстрована за попередньою адресою проживання?

Відповідно до пп. 166.3.1 п. 166.3 ст. 166 та п. 175.1 ст. 175 ПКУ платник податку — резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року. Таке право виникає в разі, якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як основне місце його проживання, зокрема згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла. Згідно з п. 175.4 ст. 175 ПКУ право на включення до податкової знижки суми, розрахованої згідно зі ст. 175, надається платнику податку за одним іпотечним кредитом протягом 10-ти послідовних календарних років починаючи з року, в якому: об’єкт житлової іпотеки придбавається; збудований об’єкт житлової іпотеки переходить у власність платника податку та починає використовуватися як основне місце проживання.

Виходячи з вищевикладеного основне місце проживання визначається згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію та відповідно дає право на отримання податкової знижки в частині процентів за користування іпотечним житловим кредитом.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»