• Посилання скопійовано

Не оподатковувані ПДФО спадщина і подарунки не підлягають оцінці

Міндоходів роз'яснило питання щодо необхідності проведення оцінки нерухомого майна у разі його спадкування

Не оподатковувані ПДФО спадщина і подарунки не підлягають оцінці

По мнению Миндоходов, поскольку при получении физическим лицом - членом семьи наследодателя (дарителя) первой степени родства дохода в виде объектов наследства (подарка), в частности, недвижимого имущества, отсутствует налоговое обязательство по уплате в бюджет НДФЛ, проведение оценки имущества нецелесообразно в связи с отсутствием потерь бюджета.

Лица, которые получили в наследство (подарок) объекты, облагаемые НДФЛ по нулевой ставке, имеют возможность не указывать их стоимость (сумму такого дохода) в годовой налоговой декларации и вообще не подавать декларацию, если отсутствуют иные основания для обязательного декларирования доходов (письмо от 25.12.2013 г. № 20795/5/99-99-17-03-03-16).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»