• Посилання скопійовано

Виграші та призи оподатковуються за подвійною ставкою

Податкові агенти - оператори лотереї у формі №1-ДФ відображають загальну суму нарахованих у звітному періоді доходів у вигляді виграшів та загальну суму утриманого з них податку, під ознакою доходу «111»

Виграші та призи оподатковуються за подвійною ставкою

Державна податкова інспекція у м. Черкасах повідомляє, що ставка ПДФО  для виграшів та призів становить подвійний розмір ставки, визначеної статтею 167 п.167.1 Податкового кодексу України, а саме 30 відсотків, бази оподаткування щодо доходів, нарахованих як виграш чи приз (крім виграшів, призів у лотерею), на користь резидентів або нерезидентів.

За ставками, визначеними статтею 167 ПКУ, а саме 15 відсотків оподатковуються грошові виграші у спортивних змаганнях (крім винагород спортсменам - чемпіонам України, призерам спортивних змагань міжнародного рівня, у тому числі спортсменам-інвалідам).

Податковим агентом – оператором лотереї у строки визначені ПКУ для місячного податкового періоду, до бюджету сплачується загальна сума податку, нарахованого за ставкою 15 відсотків, із загальної суми виграшів (призів), виплачених за податковий (звітний) місяць гравцям у лотерею.

Податкові агенти - оператори лотереї у податковому розрахунку за формою № 1-ДФ відображають загальну суму нарахованих (виплачених) у звітному податковому періоді доходів у вигляді виграшів (призів) та загальну суму утриманого з них податку, під ознакою доходу «111».

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»