• Посилання скопійовано

Оподаткування доходу, отриманого фізособою від продажу власної техніки

ДФСУ розповіла про оподаткування доходу, отриманого фізичною особою від продажу мобільного телефону, побутової техніки, планшету у т.ч. через мережу Інтернет, які належали такій особі

Оподаткування доходу, отриманого фізособою від продажу власної техніки

ДФСУ роз'яснила: якщо фізична особа продає такий товар юридичній особі або самозайнятій особі, або здійснює продаж за посередництвом комісіонера, які у розумінні ПКУ є податковими агентами, то такі податкові агенти зобов'язані утримувати ПДФО за ставкою 18% та військовий збір - 1,5%.

Якщо фізична особа продає такий товар іншій фізичній особі, то дохід отриманий від такого продажу включається до оподатковуваного доходу фізичної особи (продавця), який зобов’язаний подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року в якому відбувалася цей продаж, а також сплатити до бюджету ПДФО та військовий збір.

Читайте також: ДФСУ про оподаткування доходів фізосіб від продажу вживаних товарів 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»