• Посилання скопійовано

Продаж подарованої нерухомості, яка перебувала у власності понад три роки: що з ПДФО?

Податківці роз'яснили, що дохід від продажу платником податку - фізособою нерухомого майна, отриманого як дарунок, оподатковується ПДФО на загальних підставах

Продаж подарованої нерухомості, яка перебувала у власності понад три роки: що з ПДФО?

ДФСУ у листі від 12.10.2017 р. №2224/Б/99-99-13-02-03-14/ІПК нагадує, порядок оподаткування операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна визначено ст. 172 ПКУ.

Згідно з п. 172.1 ПКУ дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 ЗКУ залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.

Умова щодо перебування майна, зазначеного п. 172.1 ПКУ, у власності платника податку понад три роки не розповсюджується виключно на майно, отримане таким платником у спадщину.

Тобто дохід від продажу платником податку - фізособою нерухомого майна, отриманого як дарунок, оподатковується ПДФО на загальних підставах.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»