• Посилання скопійовано

Як правильно сплатити ПДФО та військовий збір залежно від мети річного декларування?

Податківці для наочності навели два приклади сплати податків за результатами подання декларації про доходи

Як правильно сплатити ПДФО та військовий збір залежно від мети річного декларування?

ДФС у Львівській області надає приклади зарахування надходжень по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору, що сплачуються фізичними особами, які зобов’язані подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (далі – декларація):

 

Приклад №1

У разі, якщо фізичною особою отримано дохід у 2018 році від надання квартири в оренду фізичній особі (пп. 170.1.2. ПКУ), або фізичною особою отримано дохід в результаті прийняття у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав не членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення (п. 174.1 ПКУ), то такий платник податку сплачує:

  • податок по коду платежу «11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;
  • військовий збір по коду платежу «11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

Одночасно зазначаємо, що відповідно до п. 179.1 ПКУ платник податку, у разі одержання доходів, з яких не сплачено податки, зобов'язаний подавати декларацію в термін до 01 травня 2019 року та сплатити відповідні податки до 1 серпня 2019 року.

 

Приклад №2

У випадку отримання доходу протягом 2018 року від продажу магазину або більш як одної квартири та ін. (п. 172.1 та п. 172.2 ПКУ) та якщо стороною договору купівлі-продажу, міни об'єкта нерухомого майна є юридична особа чи фізична особа – підприємець, така особа є податковим агентом платника податку щодо нарахування, утримання та сплати (перерахування) до бюджету податку з доходів, отриманих платником податку від такого продажу (обміну) (п. 172.4 ПКУ), то такий платник податку сплачує:

  • податок по коду платежу «11010501» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами, які не підлягають обов'язковому декларуванню»;
  • військовий збір по коду платежу «11011000» – «військовий збір».

***

Читайте також: Нові рахунки для сплати ПДФО та військового збору – 2019: кому та коли застосовувати?

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»