• Посилання скопійовано

За 2022 рік орендну плату за землю нараховано і виплачено фізособі у 2023 році: що з МПЗ?

Якщо за 2022 рік орендну плату за землю нараховано і виплачено фізособі у 2023 році, то суб’єкт господарювання має право включити таку суму ПДФО та ВЗ у рахунок МПЗ

За 2022 рік орендну плату за землю нараховано і виплачено фізособі у 2023 році: що з МПЗ?

ДПС у Дніпропетровській області інформує, що у разі якщо за 2022 рік орендну плату за земельну ділянку нараховано і виплачено фізичній особі у 2023 році, то оскільки податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) і військовий збір (ВЗ) та орендна плата за земельну ділянку були сплачені у 2023 році, суб’єкт господарювання має право включити таку суму ПДФО та ВЗ у рахунок мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) за 2023 рік. 

При розрахунку МПЗ включається, зокрема, сума сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військовий збір з доходів фізичних осіб за договорами оренди, суборенди, емфітевзису земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, за податковий (звітний) рік (п. 297-1.1 ПКУ).

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»