• Посилання скопійовано

Яка сума допомоги на поховання від роботодавця не оподатковується ПДФО у 2024 році?

Податківці навели порядок оподаткування ПДФО допомоги на поховання, що виплачується родичам померлого працівника за останнім місцем його роботи. У 2024 році сума неоподатковуваної допомоги становить 8480 грн

Яка сума допомоги на поховання від роботодавця не оподатковується ПДФО у 2024 році?

ДПС у Запорізькій області розповідає, що відповідно до пп. «б» пп. 165.1.22 ПКУ до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включаються кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на поховання платнику податку роботодавцем такого померлого платника податку за його останнім місцем роботи (у тому числі перед виходом на пенсію) у розмірі, що не перевищує подвійний розмір суми, визначеної в абзаці першому пп. 169.4.1 ПКУ (у 2022 році – 6940,00 грн, у 2023 році – 7520,00 грн, у 2024 році – 8480,00 грн).

Сума перевищення за її наявності остаточно оподатковується під час її нарахування (виплати, надання).

Джерело: ДПС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»