• Посилання скопійовано

Оприлюднено проект змін до Порядку електронного адміністрування ПДВ

ДФСУ оприлюднила проект постанови КМУ „Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість”

Оприлюднено проект змін до Порядку електронного адміністрування ПДВ

Проект постанови КМУ „Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість” (завантажити) розроблено відповідно до вимог ПКУ з урахуванням змін, внесених законами №909-VII№ 1791-VIІI та № 1797-VIІI.

Зокрема, як відомо, з 1 січня 2017 року втратила чинність стаття 209 ПКУ, що регламентувала спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства.

Крім того,  установлено що рахунки в СЕА ПДВ, що додатково відкриті відповідно до п. 200-1.2 ПКУ сільськогосподарським підприємствам, які обрали спеціальний режим оподаткування, закриваються з дня, наступного за граничним строком сплати податкових зобов’язань за грудень 2016 року, для платників, які обрали квартальний податковий період, – за четвертий квартал 2016 року.

 

Законом № 1797 удосконалено податкове законодавство, зокрема, внесено ряд змін до ПКУ в частині оподаткування ПДВ, а саме:

  • врегульовано питання перенесення значення реєстраційної суми (∑Накл) у випадку реорганізації такого платника податку;
  • надано платнику право реєструвати податкові накладні/розрахунки коригування на суму показника ∑Перевищ, зменшеного на суму податкових зобов’язань та збільшену на показник ∑ПопРах;
  • врегульовано питання повернення з бюджету зайво зарахованих коштів на електронний рахунок;
  • надано можливість сплати до бюджету податкових зобов’язань по уточнюючих розрахунках до податкових декларацій з податку на додану вартість через електронні рахунки.

З огляду на це й виникла необхідність внесення змін у діючий Порядок електронного адміністрування податку на додану вартість.

Завантажити проект змін,
що вносяться до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість>>

 

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення (тобто до 15.03.2017 р.) на адресу розробника:

поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Департамент методологічної та нормотворчої роботи;

електронну – i.rochniak@sfs.gov.ua

*****

Нагадуємо також, що минулого тижня ДФСУ також оприлюднила проекти нової податкової накладної та декларації з ПДВ.
Докладно про зміни в них читайте в аналітичних статтях тут і тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»