• Посилання скопійовано

Одночасно змінено кількість та ціну товару: як скласти РК до ПН?

Податківці надали роз'яснення щодо порядку складання розрахунку коригування до податкової накладної у разі зміни ціни та кількості товару в межах отриманої суми попередньої оплати

Одночасно змінено кількість та ціну товару: як скласти РК до ПН?

ДФСУ у листі від 26.03.2018 р. №1229/6/99-99-15-03-02-15/ІПК наголошує, що у разі, якщо після отримання попередньої оплати та складання і реєстрації в ЄРПН податкової накладної відбувається одночасна зміна і кількості, і ціни товарів/послуг, то у розрахунку коригування до такої податкової накладної у першому рядку зі знаком «–» зазначаються показники щодо товарів/послуг, кількість і ціна яких змінюються. При цьому у графі 1 "№з/п рядка податкової накладної, що коригується" розділу Б табличної частини такого РК в обов’язковому порядку вказується номер за порядком рядка ПН, що коригується.

У другому рядку такого розрахунку коригування зазначаються всі правильні (змінені) дані щодо товарів/послуг, ціна та кількість яких змінюються. При цьому у графі 1 такого розрахунку коригування такому рядку присвоюється новий черговий порядковий номер рядка, якого не було в податковій накладній, що коригується.

Наприклад, у податковій накладній було три рядки з різним видом (номенклатурою) товару і змінилися ціна та кількість товару, зазначеного у другому рядку податкової накладної. У такому разі в РК до такої ПН:

  • у першому рядку у графі 1 зазначається номер рядка «2» податкової накладної, що коригується, і зі знаком «–» вказуються показники щодо такого товару;
  • у другому рядку у графі 1 вказується «4» і зазначаються правильні показники щодо товару, ціна та кількість якого коригується.
  • У графі 2 розрахунку коригування до податкової накладної в обох рядках, які заповнюються у зв’язку із зміною ціни та кількості товарів/послуг, зазначається причина коригування — «зміна номенклатури».

***

Читайте також: Дві передоплати – одна ПН. Як виправити цю помилку? 

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»