• Посилання скопійовано

Втрачають чинність старі критерії блокування ПН/РК. Затверджено наказ

У зв'язку з затвердженням ДФСУ нових критеріїв ризиковості здійснення операцій та переліку показників, що визначають позитивну податкову історію платника податку, втрачають чинність старі, затверджені Мінфіном

Втрачають чинність старі критерії блокування ПН/РК. Затверджено наказ

Мінфін наказом від 06.04.2018 р. №409 визнав таким, що втратив чинність, свій же наказ від 13.06.2017 р. №567 «Про затвердження Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та Вичерпного переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Це пов'язано з тим, що тепер такі критерії затверджує ДФСУ. Нагадаємо, що нові критерії ризиковості здійснення операцій та перелік показників, що визначають позитивну податкову історію платника податку податківці оприлюднили в листах від 21.03.2018 р. №959/99-99-07-18та №960/99-99-07-18Про це ми розповідали ось тут, а також докладно їх аналізували в аналітиках тут і тут.

Звертаємо увагу, що Держрегуляторна служба вважає, що критерії затверджено без дотримання регуляторних процедур, та ставить під сумнів  правову обґрунтованість та об'єктивність застосування механізму державного регулювання в частині визначених ДФС критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН. Докладніше>>

Наказ №409 набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 17.05.2018 р. не опублікований.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»