• Посилання скопійовано

Суборенда стенда для виставки за кордоном: що з ПДВ?

Податківці в індивідуальній податковій консультації зазначили, що послуги з суборенди стенду не підпадають під перелік послуг, визначений п. 186.2 ПКУ, а відповідно місцем постачання таких послуг є місце реєстрації постачальника

Суборенда стенда для виставки за кордоном: що з ПДВ?

Згідно з пп. «б» п. 185.1 ПКУ об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких відповідно до статті 186 ПКУ розташоване на митній території України. Зокрема:

  • місцем постачання послуг, зазначених у п. 186.2 ПКУ, є місце фактичного надання таких послуг;
  • місцем постачання послуг, зазначених у п. 186.3 ПКУ, є місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб'єкт господарювання.

Зокрема, місцем постачання послуг у сфері культури, мистецтва, освіти, науки, спорту, розваг або інших подібних послуг, включаючи послуги організаторів діяльності в зазначених сферах та послуги, що надаються для влаштування платних виставок, конференцій, навчальних семінарів та інших подібних заходів, є місце їх фактичного надання (п. 186.2.3 ПКУ).

Якщо ж види послуг відсутні у переліках згідно з п. 186.2 та 186.3 ПКУ, то місцем їх постачання є місце реєстрації постачальника.

При цьому податківці в індивідуальній консультації від 01.08.2018 р. №3363/6/99-99-15-03-02-15/ІПК наголосили, що суборенда стенду не підпадає під перелік послуг, наведений у п. 186.2 та 186.3 ПКУ. Тому місцем постачання таких послуг є місце реєстрації її постачальника. Відповідно:

  1. якщо послуги з суборенди стенду надає нерезидент – такі послуги не є об’єктом оподаткування ПДВ;
  2. якщо ж послуги з суборенди надає резидент, то такі послуги оподатковуються ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

Читайте також: Транспортно-експедиційні послуги від нерезидента: податкові наслідки.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»