• Посилання скопійовано

Як скласти РК до зведеної ПН для звільнених операцій?

Податківці навели алгоритм складання РК до зведеної ПН для звільнених операцій

Як скласти РК до зведеної ПН для звільнених операцій?

ДФС у Донецькій області нагадує, якщо після складання та реєстрації в ЄРПН зведеної ПН, складеної на виконання вимог п. 199.1 ПКУ, платник податку виявив помилку у такій зведеній ПН, він може скласти РК до такої ПН, в якому зі знаком «–» в тих графах, заповнення яких передбачено, зазначити показники щодо товарів/послуг, які виправляються. При цьому у графі 1 такого РК в обов’язковому порядку вказується номер за порядком рядка зведеної ПН, що коригується.

Другим рядком РК до такої накладної платник податку зазначає виправлені показники обсягу товарів/послуг. При цьому у графі 1 такого РК вказується новий черговий порядковий номер рядка, якого не було в зведеній ПН, що коригується.

У графі 2 РК у всіх рядках, які заповнюються у зв’язку з таким коригуванням, зазначається причина коригування – «Коригування зведеної ПН, складеної відповідно до п. 199.1 ПКУ».

У графі 3 «Номенклатура товарів/послуг. Вартість чи кількість яких коригується» РК до такої зведеної ПН зазначаються дати складання та порядкові номери ПН, складених з метою нарахування податкових зобов’язань згідно із п. 199.1 ПКУ, відповідно до яких проводиться коригування. При цьому кожна така ПН вказується в окремому рядку.

При складанні РК до зведеної ПН в такому РК є обов’язковим наявність відміток аналогічних в ПН, яку він коригує, а саме: «До зведеної податкової накладної» та у разі наявності «Не підлягає наданню отримувачу (покупцю) з причини».

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»