• Посилання скопійовано

Не зазначили у ПН окрему номенклатуру: як виправити?

Податківці радять анулювати таку ПН шляхом складання РК з типом причини «103» та скласти нову ПН

Не зазначили у ПН окрему номенклатуру: як виправити?

ДФС у підкатегорії 101.15 «ЗІР» наголошує, що якщо платником податку на дату виникнення податкових зобов’язань на операцію з постачання товарів/послуг складено податкову накладну, в якій не зазначено окрему товарну позицію, у зв’язку з чим загальна сума обсягів постачання за відповідною операцією, зазначена в такій податковій накладній, не відповідає первинним документам, оформленим за такою операцією, то платник податку складає розрахунок коригування, в якому в табличній частині зі знаком «–» відображає показники щодо усіх зазначених в податковій накладній товарів/послуг та у графі 2.1 заповнює код причини коригування «103».

У полі «Дата складання» зазначається «поточна» дата, тобто дата, на яку було виявлено помилку. Такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН покупцем.

При цьому платник складає нову податкову накладну, в якій зазначає загальний обсяг операцій, визначених первинними документами.

Такій податковій накладній присвоюється новий порядковий номер та у полі «Дата складання» зазначається дата виникнення податкових зобов’язань продавця.

Якщо така податкова накладна буде зареєстрована в ЄРПН з порушенням терміну реєстрації, визначеного п. 201.10 ПКУ, до платника податку застосовуються штрафні санкції згідно з п. 120-1.1 ПКУ.

До речі, таку ж позицію податківці виклали в ІПК від 29.03.2019 р. № 1331/6/99-99-15-03-02-15/ІПК (див. замітку: «Чи буде податковий кредит, якщо ПН складено лише на частину поставленого товару? Як виправити помилку?»).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»