• Посилання скопійовано

Чому ПН/РК блокують, хоча критерії блокування були скасовані? Роз'яснення від ДПС

Критерії блокування ПН/РК скасовані за постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 10.12.2019 р., але саме блокування не припиняється. Чому так? На це питання відповідає ДПС

Чому ПН/РК блокують, хоча критерії блокування були скасовані? Роз'яснення від ДПС

ДПС повідомляє, що ухвалою Верховного Суду від 16 грудня 2019 року у справі №826/12108/18 зупинено дію рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 05.06.2019 р. та постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 10.12.2019, якими було скасовано п. 10, п. 20, п. 21 Порядку № 117.

Тому, до моменту винесення остаточного судового рішення у цій справі, вищезазначений Порядок є чинним у повному обсязі. Усі відповідні комісії органів ДПС продовжують діяти відповідно до чинного законодавства і запобігають незаконному формуванню податкового кредиту.

Своєю чергою, вищезазначена ухвала Верховного Суду захистила права та законні інтереси платників податків. Оскільки відновлення дії Порядку надало можливість розглядати подані пояснення/первинні документи щодо податкових накладних, реєстрація яких була зупинена і у разі наявності законних підстав, приймати рішення на користь платників податків.

 

Від редакції:
 
Нагадаємо також, що  з 14 грудня 2019 року набрав чинності новий Порядок №520. Про це ми писали тут.
 

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»