• Посилання скопійовано

Для виробників планують зменшити ставку ПДВ

За інформацією Федерації роботодавців, Комітет ВРУ підтримав зменшення ставки ПДВ до 7% для засобів виробництва у законопроекті №3848

Для виробників планують зменшити ставку ПДВ

За результатами спільної роботи ФРУ з Комітетом Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики був напрацьований перелік кодів УКТ ВЭД, які відносяться до засобів виробництва (верстати, виробничі лінії тощо), щодо яких пропонується встановити ставку ПДВ на рівні 7% як при їх постачанні на території України, так і при їх ввезенні на територію України.

Більшість пропозицій ФРУ було враховано у законопроекті №3848 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо заходів стимулювання економіки України, яким передбачається тимчасове, з 1 січня 2021 року до 1 січня 2023 року, оподаткування операцій з постачання на митній території України та/або ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту, засобів виробництва за відповідними товарними підкатегоріями за ставкою податку на додану вартість 7 відсотків від бази оподаткування.

Це дозволить здешевити та тим самим стимулювати переоснащення та модернізацію основних засобів промислового сектору, що надасть можливість вітчизняним виробникам якнайскоріше наростити потужності для успішного виходу України з економічної кризи. 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»