• Посилання скопійовано

Як переглянути залишок в СЕА ПДВ в Е-кабінеті?

Інформацію щодо залишку коштів на електронному рахунку платник ПДВ може отримати через Електронний кабінет/меню «Система електронного адміністрування ПДВ»/опція «Реєстр транзакцій»

Як переглянути залишок в СЕА ПДВ в Е-кабінеті?

ДПС у м. Києві нагадує, що інформацію про залишок коштів на електронному рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ (далі – СЕА ПДВ) можна отримати у Електронному кабінеті платника.

Згідно з п. 42-1.2 ПКУ електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ, іншими законами та нормативно-правовими актами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, шляхом перегляду інформації про платника податків, що збирається, використовується та формується контролюючими органами, у зв’язку з обліком платників податків та адмініструванням податків, зборів, у тому числі дані СЕА ПДВ.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

В приватній частині Електронного кабінету в меню «Система електронного адміністрування ПДВ», платник має доступ до інформації з СЕА ПДВ, а саме: реєстру операцій, реєстру транзакцій, інформації про суму перевищення.

За допомогою опції «Реєстр транзакцій», користувачі Електронного кабінету отримують перелік всіх операцій, пов’язаних з електронним рахунком у СЕА ПДВ (далі – електронний рахунок), в тому числі, інформацію про тип транзакції (зарахування коштів, списання коштів тощо), загальну суму поповнення електронного рахунку, списання коштів з електронного рахунку, суму всіх кредитових оборотів по електронному рахунку, заборгованість, актуальний залишок коштів на електронному рахунку.

Слід також зазначити, що абзацом третім п. 200-1.5 ПКУ передбачається надання на запит платника ПДВ інформації про рух коштів на його рахунках у СЕА ПДВ, шляхом надсилання йому електронного повідомлення.

Отже, інформацію щодо залишку коштів на електронному рахунку платник ПДВ може отримати:

  • через Електронний кабінет/меню «Система електронного адміністрування ПДВ»/опція «Реєстр транзакцій»;
  • шляхом подання, за допомогою програмного забезпечення для подання податкової звітності в електронній формі засобами телекомунікаційного зв’язку, сервісного запиту J1302301/F1302301 «Запит щодо отримання реквізитів електронного рахунку та інформації щодо залишку коштів на такому рахунку» та отримати у відповідь витяг J1402301/F402301 «Витяг про реквізити електронного рахунку та інформації щодо залишку коштів на такому рахунку».

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»