• Посилання скопійовано

Чи може єдинник зі ставкою 2% використовувати кошти з СЕА ПДВ?

За розʼясненням ДПС, після переходу на сплату ЄП за ставкою 2% залишки грошей на електронному рахунку СЕА ПДВ не можуть бути використані

Чи може єдинник зі ставкою 2% використовувати кошти з СЕА ПДВ?

ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома, що оскільки суб’єкту господарювання на третій групі єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу реєстрація платника ПДВ не анулюється, а є призупиненою, на період перебування на такій системі у такого суб’єкта господарювання відсутній обов’язок подання податкової звітності з ПДВ, то виходячи з положень п. 200 прим. 1.5 ст. 200 прим.1 Податкового кодексу України (з рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ повернення коштів платнику здійснюється за заявою, яка подається до контролюючого органу у складі податкової звітності з ПДВ) залишки грошей на електронному рахунку не можуть бути використані.

***

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»