• Посилання скопійовано

Постачальник перейшов на спецгрупу ЄП та не реєструє ПН: чи зменшувати ПК?

Зменшувати податковий кредит за лютий – травень 2022 року, який сформований на підставі первинних документів та який станом на 15 липня 2022 року не підтверджений зареєстрованими ПН через перехід постачальника на спецгрупу ЄП, не потрібно

Постачальник перейшов на спецгрупу ЄП та не реєструє ПН: чи зменшувати ПК?

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розповідає чи потрібно коригувати (зменшувати) податковий кредит за звітні періоди лютий – травень 2022 року, який сформований на підставі первинних (розрахункових) документів та який станом на 15 липня 2022 року не підтверджений зареєстрованими податковими накладними/розрахунками коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних у зв’язку з тим, що постачальник є платником єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу.

Право на податковий кредит сформований за звітні (податкові) періоди лютий – травень 2022 року на підставі первинних документів, отриманих від особи, яка на дату першої події операції з постачання товарів/послуг (відвантаження/надання товарів/послуг чи їх оплата) була зареєстрована як платник ПДВ та надалі перейшла на сплату єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу, зберігається за умови, що податкові накладні/розрахунки коригування, складені за такими операціями, зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних протягом 60 календарних днів з дня відновлення реєстрації такої особи (постачальника) платником ПДВ.

Тому коригувати (зменшувати) податковий кредит за звітні періоди лютий – травень 2022 року, який сформований на підставі первинних документів та який станом на 15 липня 2022 року не підтверджений зареєстрованими податковими накладними/розрахунками коригування в ЄРПН у зв’язку з тим, що постачальник перейшов на сплату єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу не потрібно.

***

Читайте також:

***

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»