• Посилання скопійовано

З 17 червня буде скасовано ПДВ для українських аудіокниг: опубліковано закон

7 червня було опубліковано та підписано закон щодо звільнення від ПДВ постачання, підготовлення, виготовлення, розповсюдження україномовних аудіокнижок

З 17 червня буде скасовано ПДВ для українських аудіокниг: опубліковано закон

Нагадаємо, що 22 травня ВРУ прийняла законопроект №5876 щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання україномовних аудіокниг.

Згідно з інформацією з картки проєкту Закон №2273 було підписано Президентом 3 червня.

Законом №2273 включено у ст. 197 ПКУ новий пп. 197.1.25-1. За ним звільнено від податку на додану вартість постачання, підготовлення (літературне, наукове і технічне редагування, коригування тощо), виготовлення, розповсюдження україномовних аудіокнижок.

Норми цього пункту поширюються на постачання електронних примірників та надання доступу до україномовних аудіокнижок, крім видань еротичного характеру.

Закон набирає чинності через 10 днів з дати його офіційного опублікування. Це сталося 7 червня в «Голосі України» №117. Тож саме з 17 червня нараховувати ПДВ на постачання аудіокнижок не потрібно.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»