• Посилання скопійовано

Бізнес поскаржився Гетманцеву та Мінфіну на масове блокування ПН та РК

Бізнес обговорив з Податковим комітетом ВРУ, Мінфіном та ДПС ситуацію з ПДВ. На зустрічі бізнес та влада обговорили питання збільшення випадків блокування ПН саме у жовтні 2022 року та проблеми затягування процесу відшкодування ПДВ

Бізнес поскаржився Гетманцеву та Мінфіну на масове блокування ПН та РК

1 листопада в Європейській Бізнес Асоціації відбулась термінова зустріч з Головою та заступником Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики – Данилом Гетманцевим та Ярославом Железняком, заступницею Міністра фінансів України – Світланою Воробей, та керівниками ключових підрозділів Податкової служби.

Так, бізнес та влада обговорили питання збільшенням випадків блокування ПДВ накладних саме у жовтні 2022 року та проблеми затягування процесу відшкодування ПДВ.

Окремо йшла мова про несподіване закриття деяких митних постів таких як Малехів і Запитів.

Як відомо, останні зміни до Постанови КМУ «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» №1165 (від 11 грудня 2019), які стались 12 жовтня 2022 року, скасували  чинність кількох нормативних актів, один з яких визначав перелік ризикових кодів товарів і видів економічної діяльності. Натомість, альтернативних критеріїв не було визначено. Отже, всі коди товарів та види діяльності стали ризиковими. Відповідно, у компанії було скасовано таблиці інформації, які убезпечували від блокування податкових накладних. Однак, Податкова служба лише у п’ятницю 28 жовтня 2022 року опублікувала роз’яснення щодо особливостей подання нових таблиць інформації.

Тому, власне, відбулось масове блокування накладних у бізнесу не залежно від того чи є такий бізнес доброчесним чи ні.

Водночас, під час зустрічі представники ДПС поінформували, що у зв’язку із ситуацією, що склалась готові максимально швидко та неупереджено розглянути всі кейси та звернення від компаній. Тож було домовлено, що Європейська Бізнес Асоціації збере такі від компаній-членів та передасть на розгляд Податковій службі.

Проблему було почуто і ми дуже сподіваємось на максимально швидке врегулювання даного питання! Більше того, очікуємо на подальшу співпрацю з Мінфіном та Податковою службою, аби максимально швидко врегульовувати питання, що постають у прозорого бізнесу.

Читайте також:

Гетманцев радить платникам ПДВ вимагати пояснення причин блокування ПН/РК

 

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»