• Посилання скопійовано

Відміна блокування ПН під час війни: зʼявилася порівняльна таблиця законопроєкту

Южаніна поки не зареєструвала проєкт Закону щодо закріплення незастосування процедури зупинення реєстрації ПН/РК під час війни. Але текст порівняльної таблиці до нього вже є. Проте, чи будуть ці новації підтримані ВРУ, покаже час

Відміна блокування ПН під час війни: зʼявилася порівняльна таблиця  законопроєкту

Наголосимо, що масове блокування ПН продовжується, поки проблема не вирішена. Мінфін тільки збирає пропозиції та формує проект постанови щодо змін до порядку блокування. 

Але ми вже говорили, що Южаніна повідомила, що збирається зареєструвати проєкт Закону, спрямований на захист прав платників податків.  Але поки його немає на сайті ВРУ, ані на її сторінці у Фейсбуці та на сайті. Але в просторах Фейсбука зʼявився текст порівняльної таблиці до нього.

Якщо коротко, майбутній закон, якщо його підтримує ВРУ, передбачає таке:

Протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому його буде припинено або скасовано, не застосовувати процедуру зупинення реєстрації ПН/РК.

Протягом вказаного періоду продовжити строк реєстрації ПН/РК

Передбачити, що надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюється не в будні з 8 до 18, а щоденно з 8 до 22 години.

Далі наводимо текст цієї таблиці.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»