• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева не підтримав правки до законопроєкту №8079 щодо відміни блокування ПН на час війни

28 листопада на засідання Комітету ВРУ планується винести на розгляд до ІІ читання проєкт Закону №8079, до якого Южаніною були подані поправки щодо призупинення процесу блокування ПН та РК на час війни. Але Комітет не підтримав їх

 Комітет Гетманцева не підтримав правки до законопроєкту №8079 щодо відміни блокування ПН на час війни

Після обурення бізнесу щодо ситуації з блокуванням ПН, було проведено декілька зустрічей Мінфіну, ДПС та Гетманцева щодо обговорення змін до Порядку №1165. А 25 листопада Гетманцев у своєму Телеграм-каналі розповів, що вже є перші зрушення щодо зміни Постанови №1165, до якої були внесені жовтневі зміни за ініціативою Мінфіну щодо блокування податкових накладних. 

Але бізнес цікавить не зміна критеріїв, а повна відміна блокування накладних.

Саме такі пропозиції, принаймні на військовий час, містить законопроєкт, розроблений Южаніною. А для пришвидшення розгляду цих пропозицій у Раді, Южаніна внесла відповідні правки у законопроєкт, який найблищим часом розгляне Верховна Рада. Про його напрацювання ми писали тут. 

Що відбувається з ним далі, розповіла сама народний депутат в своєму Телеграм-каналі.  

"Жорна блокування реєстрації податкових накладних продовжують молоти прозорий український бізнес, щоденно зменшуючи надію на виправлення ситуації. В той же час системні "скрутки" не зупинили свою роботу навіть у період воєнного стану та "стимулюють" бездіяльність економічного блоку діючої влади", - пише Южаніна. 

Вона й сама вважає, що подані пропозиції щодо термінового внесення до Податкового кодексу змін для припинення зупинення реєстрації податкових накладних, схоже, буде відхилено.

Вже в понеділок, 28 листопада 2022 року, на засідання податкового комітету планується винести на розгляд до другого читання проєкт закону №8079, до якого були подані зазначені поправки.

Проте ні в середу, ні в четвер, ні в п'ятницю ні голова податкового комітету, ні його перший заступник (до речі, автор проєкту, до якого подані поправки) не ініціювали проведення робочої групи для розгляду такого гострого для виживання бізнесу питання (хоча щодо всіх інших проєктів проведення робочих груп із залученням представників бізнес-спільноти було постійним).

Тому Южаніна закликає бізнес-спільноту, кому не байдуже питання блокування податкових накладних, долучатися до засідання комітету в понеділок – обіцяє піднімати ці питання особисто.

"Час втрачати не можна – кожен день функціонування діючої системи блокування податкових накладних є кроком до фатальних наслідків", - наголошує нардеп. 

 

UPD_о 12:45

Комітет Гетманцева не підтримав зупинення блокування ПН на час війни

На засіданні профільного комітету його члени та голова не підтримали правку Южаніної до законопроєкту №8079 з метою відміни блокування ПН на час війни. Гетманцев виступив категорично проти змін, спрямованих на припинення блокування ПН/РК. Про це повідомила сама Южаніна у своєму Телеграм-каналі. Вона планує зареєструвати окремий законопроєкт. А Мінфін вже презентував зміни до Порядку блокування.

Всі новини на тему блокування ПН та РК дивиться за посиланням.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»