• Посилання скопійовано

Що не так з розглядом скарг на відмову в реєстрації ПН/РК у формі відеоконференції?

За позицією бізнесу, строк розгляду скарг у 30 к. дн. у разі виявлення бажання взяти участь у розгляді скарги є необгрунтованим i фактично призведе до відмови платників податків від участі у розгляді скарг у режимі відеоконференції

Що не так з  розглядом скарг на відмову в реєстрації ПН/РК у формі відеоконференції?

Нагадаємо, що 13 червня на черговому засіданні КМУ було затверджено постанову, якою внесено зміни до:

- Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних;

- Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку.

Зокрема, з 16 червня платник податку, який подав скаргу, зможе брати участь у розгляді матеріалів скарги особисто або через свого представника в режимі відеоконференції для надання усних пояснень. 

А Южаніна у своєму пості в Телеграм-каналі розповіла, що  асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» надала свої зауваження до цієї постанови. 

Основне зауваження стосується передбачених змінами строків розгляду, які, нагадаю, становитимуть:

  • 10 календарних днів, якщо платник податків не виявив бажання взяти участь у розгляді скарги;
  • 30 календарних днів, якщо платник податків виявив бажання взяти участь у розгляді скарги.

Бізнес вважає, що такий підхід «є необгрунтованим та дискримінаційним i фактично призведе до відмови платників податків від участі у розгляді скарг у режимі відеоконференції, адже суб'єкти господарювання зацікавлені здійснювати розблокування податкових накладних у найкоротші терміни». 

Від себе Южаніна додала, що полегшення для бізнесу не відбулося, адже податкова розробляла зміни «під себе» і для себе.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»