• Посилання скопійовано

Вже з'явилися формати для нових форм ПН та РК і декларації (поки що для розробників)

ДПС оприлюднила в Реєстрі е-документів формати для складання нових форм ПН та РК до них та декларації з ПДВ (поки що для розробників). Самі форми набирають чинності з 1 жовтня. Проте в Е-кабінеті ДПС поки що немає форматів для нової форми ПН та РК

Вже з'явилися формати для нових форм ПН та РК і декларації (поки що для розробників)

Нагадаємо, що Мінфін наказом №400 затвердив нові редакції форм ПН й РК до неї та декларації з ПДВ з додатками. Також оновлено форму уточнюючого розрахунку до декларації з ПДВ.

Мінфін наказом від 09.08.2024 №400 затвердив нові редакції форм ПН й РК до неї та декларації з ПДВ з додатками. Також оновлено форму уточнюючого розрахунку до декларації з ПДВ

Наказом Мінфіну №400 передбачено:
  • викладення форми ПН у новій редакції у зв’язку з доповненням її новими реквізитами (щодо зазначення інформації про договір (контракт) та проставлення ознаки «власна сільськогосподарська продукція»). Про всі новації у формі ПН та РК до неї ми розповіли тут;
  • зміни до форми декларації з ПДВ та додатків до неї. Основні зміни – декларацію та уточнюючий розрахунок буде доповнено новими рядками, в яких підлягатимуть відображенню операції з вивезення за межі митної території України у митному режимі експорту окремих видів товарів та інформація про коригування показників за такими операціями. Додатків до декларації тепер буде шість! Зокрема, об’єднуються додатки 2 та 3 до декларації у додаток 2, у зв’язку з чим буде змінено порядкові номери додатків 4, 5, 6, 7 до декларації на додатки 3, 4, 5, 6. Докладний аналіз ми наводили тут.

Підкреслимо, що зміни внесено через нові правила експорту агропродукції. Але використовувати нові форми ПН і декларації треба буде всім. У вересні ще діятимуть старі форми.

 

Початок застосування нових форм ПН та РК до ПН

За Наказом №400 нові форми ПН та РК мають почати діяти вже з 1 жовтня.

Але відповіді на запитання про початок застосування нових форм від ДПС поки що немає. Про появу відповідного розʼяснення повідомимо окремо.

 

Якими будуть нові е-формати?

А наразі хочемо повідомити, що податківці вже розробили та оприлюднили проєкти форматів для нових ПН та РК. Але підкреслимо: чи можна буде ними користуватися вже з 1 жовтня, – поки що невідомо.

За даними Реєстру електронних форм податкових документів ДПС станом на 25 вересня нові формати податкової накладної та розрахунку коригування (поки що проєкти) будуть такими:

  • J1201116 - для юросіб;
  • F1201116 - для фізосіб.

Також є формати для:

  • декларації з ПДВ: для юросіб – J0200126, для фізосіб – F0200126;
  • уточнюючого розрахунку до декларації з ПДВ: для юросіб – J0217026, для фізосіб – F0217026.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»