• Посилання скопійовано

Продаж ОЗ за балансовою вартістю і податок на прибуток

Чи може ТзОВ на загальній системі оподаткування продати нерухомість (основні засоби) непов’язаній особі за балансовою (залишковою) вартістю?

ТзОВ має право продати власну нерухомість (яка перебуває на його балансі) непов’язаній особі за будь-яку договірну ціну, яка влаштовує сторони угоди купівлі-продажу, у т. ч. за балансовою (залишковою) вартістю. При цьому треба врахувати, що продаж основних засобів відображається в податковому обліку з податку на прибуток згідно з пп. 146.13, 146.14 Податкового кодексу України, де зазначено, що сума перевищення доходів від продажу чи іншого відчуження над балансовою вартістю окремих об’єктів основних засобів та нематеріальних активів включається до доходів платника податку, а сума перевищення балансової вартості над доходами від такого продажу чи іншого відчуження включається до витрат платника податку.
Одночасно звертаємо Вашу увагу, що дохід від продажу чи іншого відчуження об’єкта основних засобів та нематеріальних активів з метою застосування цієї статті визначається згідно з договором про продаж або інше відчуження об’єкта основних засобів та нематеріальних активів, але не нижче від звичайної ціни такого об’єкта (активу) (п. 146.14 ПКУ).

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»