• Посилання скопійовано

Чи може неприбуткова організація бути засновником (учасником) іншої юрособи?

Неприбутковість юрособи – це податковий статус. Тому саме ДФСУ його присвоює і роз’яснює, що робити, аби цей статус не втратити. Цього разу податківці відповідають, чи можна без втрати такого статусу зробити внесок до статутного капіталу іншої юрособи

 Чи може неприбуткова організація бути засновником (учасником) іншої юрособи?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 21.03.2018 р. №1154/6/99-99-15-02-02-15/ІПК зазначила, що відповідно до ст. 19 Закону №987 релігійні організації мають право для виконання своїх статутних завдань засновувати видавничі, поліграфічні, виробничі, реставраційно-будівельні, сільськогосподарські та інші підприємства, а також добродійні заклади (притулки, інтернати, лікарні тощо), які мають право юридичної особи.

Таким чином, оскільки релігійна організація для виконання своїх статутних завдань може виступати як засновник іншої юридичної особи, то здійснення внеску в статутний капітал такого товариства не призведе до втрати статусу неприбутковості.

Релігійні організації в статусі неприбуткових для виконання своїх статутних завдань можуть здійснювати фінансові операції, що не суперечать Закону №987, який регулює діяльність таких неприбуткових організацій, якщо такі операції спрямовані на досягнення цілі і мети таких релігійних організацій.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»