• Посилання скопійовано

ВРУ підтримала у І читанні нові правила сплати податку на прибуток для обмінників

За прийнятим у І читанні законопроєктом №7655 небанківські фінансові установи отримають новий обов’язок зі сплати фіксованої суми авансового внеску з податку на прибуток за кожний обмінник

ВРУ підтримала у І читанні нові правила сплати податку на прибуток для обмінників

Як повідомив Я. Железняк у Телеграм-каналі, 7 вересня ВРУ підтримала у І читанні законопроєкт №7655 про внесення змін до ПКУ щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток за структурні підрозділи, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі.

Ним пропонується передбачити доповнення обов’язку зі сплати податку на прибуток підприємств від діяльності з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі.

Зокрема, небанківські фінансові установи отримають новий обов’язок зі сплати фіксованої суми авансового внеску з податку на прибуток за кожний структурний підрозділ, який здійснює торгівлю валютними цінностями у готівковій формі. Його потрібно буде сплатити щомісяця у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року.

При цьому сплачена протягом звітного (податкового) року сума авансових внесків з податку на прибуток підприємств зменшуватиме податок на прибуток підприємств, розрахований за результатами такого звітного (податкового) року за ставкою, визначеною пп. 136.1 ПКУ, в сумі, яка не перевищує суму нарахованого податкового зобов’язання за такий податковий (звітний) рік. Про це ми писали тут, а розвінчання міфів від Гетманцева наводили ось тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»