• Посилання скопійовано

Укладання договорів страхування/перестрахування із нерезидентами: коли застосовується ставка 0%?

Податківці навели умови застосування ставки «0» відсотків під час укладання договорів страхування або перестрахування безпосередньо зі страховиками та перестраховиками – нерезидентами

Укладання договорів страхування/перестрахування із нерезидентами: коли застосовується ставка 0%?

ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що 01.04.2023 набрав чинності Закон України від 12.01.2023 №2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» (далі – Закон №2888).

Змінами, внесеними Законом №2888 до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), зокрема, уточнено умови застосування ставки «0» відсотків під час укладання договорів страхування або перестрахування безпосередньо зі страховиками та перестраховиками – нерезидентами:

замість відповідності рейтингу фінансової надійності (стійкості) страховиків та перестраховиків – нерезидентів вимогам, установленим національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, такі нерезиденти мають відповідати вимогам щодо перестрахування у страховиків (перестраховиків) – нерезидентів, установленим Національним банком України;

договори страхування або перестрахування можуть також укладатись через або за посередництвом не тільки перестрахових, а також і страхових брокерів;

замість укладання договорів перестрахування з обов'язкового страхування цивільної відповідальності оператора ядерної установки за шкоду, яка може бути заподіяна внаслідок ядерного інциденту, передбачено укладання договорів перестрахування з розміщення ризиків в іноземних ядерних пулах за дорученням членів ядерного страхового пулу (абзац четвертий пп. 141.4.5 ПКУ).

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»