• Посилання скопійовано

«Бланки і звітність» №15(23) | 06.09.2018 р.

Двадцять третій лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена питанням податкової та іншої звітності

«Бланки і звітність» №15(23) | 06.09.2018 р.

Це – вже п’ятнадцятий з початку року (і двадцять третій загалом) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена виключно звітності та звітуванню. З часу написання попередньої розсилки минуло два тижні, і нам є про що розповісти.

Сьогодні ми:

  • визначимося, як заповнювати у звіті з ЄСВ «Кількість застрахованих осіб у звітному періоді, яким нараховано заробітну плату»;
  • розповімо, як дані про фізосіб, що працюють за договорами ЦПХ, відображаються у шапці таблиці 1 звіту з ЄСВ;
  • поговоримо, коли при уточненні декларації з ПДВ потрібно заповнювати таблицю 1.1 додатка 5, а коли – ні;
  • повідомимо про створення ДФС в Електронному кабінеті сервісу щодо автозаповнення додатків 1, 5 та 6 до декларації з ПДВ, а також про затвердження ДФС формату для подання оновленої форми звіту з ЄСВ в електронному вигляді;
  • проконсультуємо, коли при виправленні помилок змінену фінзвітність слід подавати до ДФС;
  • …а також з’ясуємо, як заповнювати додатки 2 та 3 до декларації з ПДВ.

Гарного вам читання!

 

***

Як заповнювати у звіті з ЄСВ «Кількість застрахованих осіб у звітному періоді, яким нараховано заробітну плату»?
З огляду на зміст роз'яснення ДФС у підкатегорії 301.06.01 ресурсу «ЗІР» в реквізиті «Кількість застрахованих осіб у звітному періоді, яким нараховано заробітну плату» таблиці 1 звіту з ЄСВ, як і раніше, слід вказувати всіх осіб (працівників та інших осіб, яким нараховано зарплату та дохід відповідно за поточний місяць).

Але якщо орієнтуватися на нову назву цього реквізиту, то в ньому слід вказувати тільки кількість працівників, яким нараховано зарплату, лікарняні або декретні у поточному місяці. Відповідно кількість фізосіб-непрацівників, яким нараховувалася винагорода за договором ЦПХ, в цей реквізит не має включатися.

Тому радимо кожному роботодавцю отримати від ДФС та ПФУ індивідуальну консультацію з цього питання та діяти за ними. Про це ми розповідали тут.

 

Як дані про фізосіб, що працюють за договорами ЦПХ, відображаються у звіті з ЄСВ?
ДФСУ у підкатегорії 301.06.01 ресурсу «ЗІР» нагадала, що показник «Кількість осіб, які виконували роботи (надавали послуги) за договорами цивільно-правового характеру» зазначається в основних реквізитах заголовної частини таблиці 1 додатка 4 звіту з ЄСВ. Він включає в себе кількість фізичних осіб (у тому числі й найманих працівників), які виконували роботи (надавали послуги) за ЦПД і яким було нараховано винагороду.

Окремо податківці зупинилися на порядку заповнення цього реквізиту щодо нових договорів. Зокрема, при визначенні показника «Кількість осіб, які виконували роботи (надавали послуги) за договорами цивільно-правового характеру» таблиці 1 звіту з ЄСВ, враховуються особи, які уклали договори ЦПХ, починаючи з місяця укладання договору.

При цьому даний показник заповнюється у всіх звітних місяцях, протягом дії договору ЦПХ, незважаючи на те, в якому місяці відбувається виплата винагороди за таким договором.

Про це та про те, як заповнювати у таблиці 6 реквізит 15 при відображенні інформації за договором ЦПХ, читайте у новині.

 

Уточнюємо ПДВ-декларацію: коли потрібно заповнювати таблицю 1.1 додатка 5, а коли ні?
Тернопільські податківці у своєму роз’ясненні навели два алгоритми щодо уточнення додатку 5 до декларації з ПДВ. А саме:

  1. якщо уточнюються показники декларації з ПДВ за звітні періоди до червня 2018 року, то таблиця 1.1 додатку 5 не заповнюється;
  2. якщо уточнюються показники звітності з ПДВ, починаючи з червня 2018 року (II кварталу 2018 року), то таблиця 1.1 заповнюється. Але тільки, якщо виправляються показники, зазначені у такій таблиці.

 

Автозаповнення рядків та додатків 1, 5 та 6 до декларації з ПДВ – нові сервіси від ДФСУ!
З 23 серпня в Електронному кабінеті реалізовано автозаповнення рядків декларації з ПДВ та трьох додатків до неї ( дод. 1, 5 та 6).

Для автоматичного заповнення рядків декларації з ПДВ та вищезазначених додатків необхідно в приватній частині Електронного кабінету при створенні документа звітності проставити відмітку «заповнити на основі даних ДФС». Після цього на підставі відомостей, внесених в ЄРПН, заповнюються дані рядків декларації з ПДВ та відповідних таблиць додатків 1, 5 та 6.

Про це ми розповідали тут.

 

Нова звітність з ЄСВ — в оновленому «Єдиному вікні»
27 серпня податківці оприлюднили доповнення до спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення «Єдине вікно подання електронної звітності» до версії 1.26.10.0. Це оновлення було створено для включення до програмного забезпечення формату для подання в електронному вигляді оновленої форми звіту з ЄСВ. Зокрема, звіт з ЄСВ за форматом F/J3000412 слід буде подавати за серпень 2018 року.



Наостанок – аналітика від редакції та роз’яснення від ДФС
Коли уточнену фінансову звітність слід подавати до ДФС при уточненні декларації? А як бути при уточненні фінансової звітності без зміни даних декларації з прибутку? Про це ми пишемо тут.

А про те, як заповнювати графи додатку 2 та 3 до декларації з ПДВ в разі формування від’ємного значення податку читайте в нашій новині на підставі індивідуальної податкової консультації від 22.08.2018 р. №3664/6/99-95-42-03-15/ІПК.

 

***

Наразі це все.
Більше новин на тему звітності ви знайдете тут, консультацій – ось тут, а бланки та податковий календар на вересень – у спеціальному розділі нашого сайту blank.dtkt.ua.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»