• Посилання скопійовано

«Бланки і звітність» №14(67) | 05.08.2020 р.

Шістдесят сьомий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена виключно звітності та звітуванню

«Бланки і звітність» №14(67) | 05.08.2020 р.

Це – чотирнадцятий з початку року (і шістдесят сьомий загалом) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена виключно звітності та звітуванню. З часу написання попередньої розсилки минуло два тижні.

За цей час сталося чимало, а саме:

 

  • поговоримо про оновлення єдиного вікна подання електронної звітності;
  • роз’яснимо, як заповнити форму №20-ОПП у разі придбання обладнання, якого немає в переліку типів об'єктів оподаткування;
  • наголосимо, що  10 серпня буде останнім днем для подання податкової звітності за II квартал 2020 року;
  • розповімо, що Мінфін майже розробив проект структури власності;
  • дізнаємося, які сервіси не будуть працювати з 7 по 16 серпня через оновлення ЄДР.

Гарного вам читання!

 

***

Які сервіси не будуть працювати з 7 по 16 серпня через оновлення ЄДР
Через складність процесу впровадження оновленого програмного забезпечення ЄДР, а саме проведення міграції даних – ці роботи триватимуть близько тижня. Таким чином, починаючи з 18:00 7 серпня до 16 серпня 2020 року не будуть працювати:

  • Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (повне відключення);

  • портал usr.minjust.gov.ua (повне відключення);

  • обмін даними між ЄДР та органами державної влади (повне відключення);

  • сервісна послуга у формі прикладного програмного інтерфейсу ЄДР (API) (повне відключення);

  • сервісна послуга з обробки статистичних та/або аналітичних даних (повне відключення);

  • «Онлайн будинок юстиції» (у частині взаємодії з ЄДР);

  • публікація відкритих даних з ЄДР. Після впровадження оновленого ЄДР у промислову експлуатацію декілька днів може не відбуватись вивантаження відомостей у формі відкритих даних.

Також у вказані дні робота інших реєстрів може бути нестабільною у зв’язку з великим навантаженням на IT-інфраструктуру ДП «НАІС».

Про це ми зазначали тут, а в іншій новині ми наводили особливості отримання ЕЦП від АЦСК ІДД ДПС в ці дні.

 

«Єдине вікно подання електронної звітності» знову оновлено
27 липня ДПСУ оновила  «Єдине вікно подання електронної звітності». Оновлення за 27.07.2020 р. було проведено для додавання нових документів для реєстрації/перереєстрації ПРРО/РРО/КОРО. Новину щодо цього дивіться тут.

А 30 липня  було оприлюднено нове доповнення до спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» до версії 1.28.15.0 станом на 30.07.2020 р. З метою забезпечення вимог пункту 7 розділу ІІ Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних РРО в частині виконання процедури внесення даних сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються такими ПРРО внесено зміни до форми J1391801 - Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

 

Придбали обладнання, але його немає в переліку типів об'єктів оподаткування: як заповнити ф. №20-ОПП? 
Податківці у роз'ясненні у підкатегорії 116.11 «ЗІР» зауважили, що під час надання повідомлень за формою №20-ОПП застосовується принцип укрупнення інформації про об’єкти оподаткування, які є однотипними.

У разі, якщо подається інформація про обладнання, яке безпосередньо пов’язане із діяльністю суб’єкта господарювання, його виробничим процесом, то керуючись принципом укрупнення інформації про об’єкти оподаткування, та враховуючи, що таке обладнання розміщене в приміщенні чи на території, пристосованих для їх функціонування, типи об’єктів оподаткування «верстат», «технологічне обладнання», «технічні агрегати» можливо віднести до наявного у суб’єкта господарювання типу об’єкта оподаткування, який найбільш відповідає визначенню місця знаходження/зберігання такого обладнання, наприклад «148 – цех», «587 – виробнича ділянка», «325» – майстерня, «327 – майстерня швейна». Про це ми писали тут.

 

10 серпня – граничний термін подання податкової звітності за II квартал 2020 року 
10 серпня (понеділок) закінчується строк подання до податкової служби за ІI квартал 2020 року:

 

Інформування про бенефіціарів все ближче: Мінфін майже розробив проект структури власності 
27 липня Мінфін повідомив, що відбулась робоча нарада з представниками Міністерства юстиції, Міністерства цифрової трансформації, Державної служби фінансового моніторингу та НБУ з питань затвердження форми та змісту структури власності юридичних осіб.

В повідомленні Мінфіну вказується, що наразі завершується робота над розробленням нормативно-правових актів з питань здійснення фінансового моніторингу, в тому числі і проекту наказу про затвердження форми та змісту структури власності.

Проект наказу буде оприлюднено найближчим часом, після узгодження остаточної версії проекту з державними органами та міжнародними експертами.

Тобто Мінфін тільки збирається підготувати проект структури власності. Далі він має пройти всі стадії реєстрації та офіційного опублікування і тільки після цього набере чинності та дасть старт компанії з оновлення інформації про власників в ЄДР (реєстрації кінцевих бенефіціарів).

 

***

Наразі це все.
Більше новин на тему звітності ви знайдете тут, консультацій – ось тут, а бланки та податковий календар на серпень 2020 року – у спеціальному розділі нашого сайту blank.dtkt.ua

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»