• Посилання скопійовано

Оплаті підлягають усі дні непрацездатності, в тому числі неробочі

ФСС з ТВП нагадує, що оплаті підлягають усі календарні дні, визначені листками непрацездатності. Навіть якщо листок непрацездатності по догляду за хворою дитиною був виданий застрахованій особі в його неробочий день

Оплаті підлягають усі дні непрацездатності, в тому числі неробочі

Виконавча дирекція ФСС з ТВП у листі від з 21.01.2016 р. №5.2-32-70 наголошує, що оплаті підлягають усі календарні дні, визначені листками непрацездатності. Навіть якщо листок непрацездатності по догляду за хворою дитиною був виданий застрахованій особі в його неробочий день за графіком роботи, а також на те, що на період тимчасової непрацездатності працівника припадають дні, які є для нього неробочими.

Нагадаємо, що до оновленння Порядку №1266 (04.07.2015 р.) оплачувалися тільки робочі дні за графіком роботи підприємства (працівника), пропущені у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, яка підтверджена листком непрацездатності. Тобто вихідні і неробочі дні, які припадали на період тимчасової непрацездатності, не оплачувалися.

При розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності по страховим випадкам, які настали з 04.07.2015 року, святкові та неробочі дні не виключаються із розрахункового періоду та відповідно, з періоду, за який здійснюється виплата матеріального забезпечення. Докладніше про це можна прочитати тут і тут.

Усі новини на тему>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»