• Посилання скопійовано

Трудовий кодекс очікуємо не раніше 1 червня 2016 року

Опрацювання правок до Трудового кодексу робочою групою, погодження Міжнародною організацією праці, розгляд в Комітеті ВР та друге читання... Проаналізувавши терміни проходження цих процедур, розуміємо, що новий 2016 рік розпочнемо зі звичним КЗпП

Тетяна Мойсеєнко, податковий консультант,

директор навчального центру "Dominanta"

5 листопада 2015 року у першому читанні було прийнято ВРУ проект Трудового кодексу (реєстр. № 1658). Від цієї дати пішов відлік часу для надання пропозицій – а це три тижні, які закінчились 26 листопада 2015 р.

За цей час було надано багато зауважень і пропозицій, з них враховано для подальшої роботи 2160 поправок! Створилась робоча група, яка два рази на тиждень здійснює роботу з опрацювання усіх правок до Трудового кодексу. Але стає зрозумілим, що до кінця 2015 року такі поправки не будуть опрацьовані (не встигнуть).

Виходячи з графіку роботи групи, а також того, що проект Трудового кодексу направлено до Міжнародної організації праці (МОП) на погодження (а це приблизно займає 3-4 місяці), після процедури погодження проект документу подається в Комітет ВРУ з питань соціальної політики і після його висновків законотворці візьмуться за друге читання Трудового кодексу. 

Приблизно це буде не раніше квітня 2016 року. До цього часу в проекті Трудового кодексу, можливо, зникнуть трудові книжки і дата набрання чинності кодексу стане 1 ЧЕРВНЯ 2016 р.

Отже, знову чекатимемо … і новий 2016 рік розпочинаємо зі старим, звичним, КОДЕКСОМ ЗАКОНІВ ПРО ПРАЦЮ!

Усі новини на тему >>>

Автор: Мойсеєнко Тетяна

Джерело: Dominanta

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»