• Посилання скопійовано

Працівник змінив прізвище: як правильно внести зміни у трудову книжку?

Мінсоцполітики нагадало порядок внесення змін у трудову книжку у разі зміни працівником прізвища, ім'я чи по батькові

Працівник змінив прізвище: як правильно внести зміни у трудову книжку?

Мінсоцполітики у листі від 04.07.2016 р. №227/06/186-16 нагадує, що згідно з п. 2.13 Інструкції №58 зміна записів у трудових книжках про прізвище, ім'я, по батькові і дату народження виконується власником або уповноваженим ним органом за останнім місцем роботи на підставі документів (паспорта, свідоцтва про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про зміну прізвища, ім'я та по батькові тощо) і з посиланням на номер і дату цих документів.

Ці зміни вносяться на першій сторінці (титульному аркуші) трудової книжки. Однією рискою закреслюється, наприклад, колишнє прізвище або ім'я, по батькові, дата народження, записуються нові дані з посиланням на відповідні документи на внутрішньому боці обкладинки і завіряються підписом керівника підприємства або печаткою відділу кадрів.

Іншого Інструкцією №58 не передбачено.

Нагадаємо також, що наприкінці минулого року Кабмін запропонував депутатам скасувати трудові книжки – законопроект про це навіть було подано у Верховну Раду. У ньому планувалося, що скасування набуде чинності з 1 липня 2016 року. Але у січні робоча група по Трудовому кодексу вирішила: трудові книжки залишаються.

Новини на тему:

 - Держпраці нагадує порядок ведення трудових книжок;

Виправляємо помилковий запис в трудовій книжці.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»