• Посилання скопійовано

Уряд готує рішення про підвищення соціальних стандартів

Готується пакет законопроектів щодо суттєвого реформування системи оплати праці, які дозволять підвищити соціальні стандарти і покращити матеріальне становище українців

Уряд готує рішення про підвищення соціальних стандартів

У вересні вони разом із проектом Державного бюджету на 2017 рік будуть подані до Верховної Ради України. Про це за результатами зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із представниками Федерації професійних спілок України повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева.

Йдеться перш за все про підвищення мінімальної зарплатні й детінізацію фонду заробітної плати.

«Тіньова економіка сьогодні складає 40% ВВП України, це майже 200 млрд грн. Якщо ми детінізуємо хоча б 10%, економіка запрацює, що у свою чергу вплине на підвищення соціальних стандартів українців», - зауважив Андрій Рева.

За його словами, підвищення тарифів – стало лакмусовим папірцем, що в нашій країні, за розрахунками Мінсоцполітики, майже 9 із 15 мільйонів домогосподарств потребують державної допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг.

«Це вирок тій соціально-економічній політиці, яка проводилася в Україні протягом останніх 25 років. Всі попередні Уряди боролися з тарифами, а ми вважаємо, що потрібно боротися із бідністю – напрацьовувати дієві рішення, які дадуть змогу підвищувати заробітні плати, пенсії, щоб, як кажуть нам профспілки, європейські тарифи відповідали європейському рівню оплати праці», – наголосив голова Мінсоцполітики.

Він повідомив, що сьогодні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення доопрацювати, з урахуванням вимог, які сьогодні передали профспілки, Генеральну тарифну угоду.

«Найближчим часом вона буде доопрацьована, ми зможемо її підписати, а найголовніше – реалізувати. У нас з профспілками є різне бачення багатьох аспектів, але ми одностайні в тому, що результати соціального діалогу мають впливати на покращення життя українців», - резюмував Андрій Рева.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»