• Посилання скопійовано

Антимонопольний комітет не проводитиме планових перевірок бізнесу у І півріччі 2016 року

Антимонопольний комітет України інформує, що з метою зменшення адміністративного тиску на бізнесз 1 січня по 30 червня 2016 року не планується проведення планових перевірок суб’єктів господарювання.

Антимонопольний комітет не проводитиме планових перевірок бізнесу у І півріччі 2016 року

Як зазначено на сайті АМКУ, відмова від планових перевірок відповідає курсу Президента та Уряду України на дерегуляцію, зменшення тиску контролюючих органів на бізнес.

Основним завданням Антимонопольного комітету України є здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції, запобігання, виявлення і припинення порушень конкурентного законодавства.

Аналіз практики територіальних відділень Комітету показав, що планові перевірки сьогодні не є оптимальною формою контролю за дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції суб’єктами господарювання. За умов стрімких змін на ринках України довгострокове планування перевірок є недостатньо ефективним. Крім того, інститут планових перевірок суб’єктів господарювання під час розслідування анти конкурентних узгоджених дій взігалі не застосовується в практиці органів захисту конкуренції країн зі сталими традиціями ринкової економіки.

Таким чином, з метою дерегуляції та зменшення адміністративного тиску на бізнес у період з 1 січня 2016 року по 30 червня 2016 року включно органами Антимонопольного комітету не планується проведення планових перевірок суб’єктів господарювання.

Водночас в АМКУ повідомляють, що планові перевірки органів влади та місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю будуть здійснюватися у звичайному режимі.

Джерело: Прес-служба Антимонопольного комітету

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»