• Посилання скопійовано

До 1 липня повинні бути ліквідовані ще 16 контролюючих органів

Про це повідомив Володимир Гройсман у вівторок, 10 травня, на нараді з питання виконання Постанови КМУ "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади"

До 1 липня повинні бути ліквідовані ще 16 контролюючих органів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок, 10 травня, провів нараду з питання виконання Постанови КМУ від 10.09.2014 р. №442 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".

Учасники наради обговорили проблемні питання, пов'язані із реорганізацією низки контролюючих державних служб, що передбачено Постановою №442, а також заходи, які необхідно вжити для завершення ліквідації чи створення нових органів.

Прем'єр-міністр України зауважив, що в Україні досі не завершений процес трансформації низки державних структур, що було передбачено Постановою №442.

"Маємо величезні проблеми в різних інспекціях, контролюючих органах, які вчепилися у крісла і в приміщення, в яких знаходяться, - зазначив Прем'єр-міністр. - Тиснуть на бізнес, підприємництво, ще й витрачають на це бюджетні кошти".

"Два роки займатися цим питанням, я вважаю, є абсолютним неприпустимим", - наголосив Володимир Гройсман.

На нараді зазначили, що з моменту прийняття Постанови припинено діяльність 2-х з 18 органів та утворено 5 органів з 7 передбачених.

Також було зазначено, що до цього часу не було розпочате функціонування Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Державної інспекції енергетичного нагляду через те, що не було призначено керівників органів.

Крім того, завершенню ліквідації Держсільгоспінспекції заважали не вирішені питання передачі функцій контролю за експлуатацією та технічним станом, а також реєстрації і обліку машин сільськогосподарського призначення.

Учасники наради обговорили питання забезпечення функціонування Держпродспоживслужби, ліквідації Держінвестпроекту, а також припинення територіальних органів центральних органів виконавчої влади на тимчасово окупованих територіях в Автономній Республіці Крим та Донецькій і Луганській областях. У цьому контексті Голова Уряду доручив Мінекономрозвитку і Мін'юсту внести пропозиції щодо можливих шляхів розв’язання проблеми використання майна територіальних органів.

Прем'єр-міністр поставив завдання завершити процеси реорганізації державних служб до 1 липня та закликав профільних міністрів до персональної відповідальності. "Треба поставити крапку у Постанові №442, і забути про це. Не можна займатися цим вічно", - зауважив він.

Нагадаємо, що згідно з п. 2 Постанови №442, заплановано ліквідувати такі держслужби:

  • Державну службу з питань захисту персональних даних;
  • Державну службу з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, поклавши її функції на Міністерство охорони здоров'я;
  • Державне агентство з туризму та курортів, поклавши його функції на Міністерство економічного розвитку і торгівлі (крім здійснення державного нагляду (контролю) у сфері туризму та курортів);
  • Державну пробірну службу, поклавши функції з реалізації державної політики у сфері державного пробірного контролю на Міністерство фінансів, а функції із захисту прав споживачів виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння - на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;
  • Державну інспекцію з контролю за цінами, поклавши функції з моніторингу динаміки цін (тарифів) на споживчому ринку на Державну службу статистики;
  • Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами, поклавши його функції на Міністерство економічного розвитку і торгівлі;
  • Державну інспекцію сільського господарства, поклавши функції із здійснення реєстрації та обліку машин на Міністерство внутрішніх справ, функції із здійснення державного нагляду (контролю) в частині експлуатації та технічного стану машин - на Державну службу з безпеки на транспорті, функції із здійснення сертифікації насіння і садивного матеріалу, державного нагляду (контролю) у сферах охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва - на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, функції із здійснення державного нагляду (контролю) в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій та форм власності, родючості ґрунтів - на Державну екологічну інспекцію;
  • Державне агентство екологічних інвестицій, поклавши його функції на Міністерство екології та природних ресурсів.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»