• Посилання скопійовано

Як вирішуватимуть проблеми об'єднання фондів соцстрахування

Комітет ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув законопроекти, які спрямовані на вирішення проблем об’єднання фондів соціального страхування

Як вирішуватимуть проблеми об'єднання фондів соцстрахування

На черговому засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, яке відбулося 5 липня 2016 року, були розглянуті законопроекти про внесення змін до деяких законів України  щодо окремих питань реорганізації фондів соціального страхування та їх державної реєстрації (реєстр. № 4831), поданий народним депутатом України Л. Денісовою та альтернативний, про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності та реорганізації фондів соціального страхування (реєстр. № 4831-1), поданий народним депутатом України Папієвим М.М.

Законопроектами пропонується удосконалити процедуру прийняття рішень правлінням Фонду соціального страхування України, утворення його робочих органів та призначення керівників робочих органів Фонду. Також вносяться зміни до розділу VІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо способів утворення Фонду.

Крім цього, законопроектом №4831 пропонується встановити особливості припинення юридичних осіб, які знаходяться на тимчасово окупованій території, а також узгодити окремі положення Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» у зв’язку із прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», яким скасовані класи професійного ризику.

Альтернативним законопроектом №4831-1 додатково запропоновано:

 - змінити існуючий порядок обслуговування коштів Фонду соціального страхування України шляхом відміни застосування до коштів Фонду казначейської форми обслуговування, надання страхового відшкодування через державні банківські установи,

 - наділити страхових експертів з охорони праці правом давати висновки щодо віднесення чи невіднесення нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання до страхового випадку;

 - поновити проведення щорічного перерахунку сум щомісячних страхових виплат, в тому числі, за весь період, на який дія даної норми була зупинена, тощо.

Під час розгляду даних законопроектів, а також обговорення проблем, які сьогодні існують у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, народні депутати України – члени Комітету не прийняли жодного з рішень, передбачених статтею 114 Регламенту Верховної Ради України та запропонували визначитися щодо підтримки одного з них шляхом голосування у Верховній Раді України.

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»