• Посилання скопійовано

ДФСУ про податкову соцпільгу у разі неповного робочого дня

Якщо працівник працює неповний робочий день та отримує заробітну плату, яка у 2016 році не перевищує 1930 грн на місяць, він має право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 689 грн

ДФСУ про податкову соцпільгу у разі неповного робочого дня

ДФСУ у листі від 18.03.2016 р. №5930/6/99-99-17-03-03-15 нагадує, шо кожен платник ПДФО має право на застосування до свого доходу податкової соціальної пільги (далі - ПСП), якщо розмір його місячної зарплати не перевищує суми, що дорівнює місячному прожитковому мінімуму для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень.

Прожитковий мінімум для працездатної особи з 1 січня 2016 року становить  1378 грн. Таким чином, розмір доходу (заробітної плати), що дає право на ПСП у 2016 році, становить 1930 грн на місяць (1378 грн х 1,4). Також про це тут >>>

Тож, якщо нарахована зарплата  працівника дорівнює або менше 1930 грн, то до такого доходу може бути застосована ПСП у розмірі 689 грн (50% від розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленому законом на 1 січня звітного податкового року).

У разі перевищення місячної зарплати понад цей розмір питання надання ПСП не розглядається.

Таким чином, якщо працівник працює неповний робочий день та отримує у зв’язку з трудовими відносинами заробітну плату, яка у 2016 році не перевищує 1930 грн на місяць, він має право на застосування ПСП у розмірі 689 грн. Звісно, за умови дотримання вимог ст. 169 ПКУ.

Нагадаємо, що працівник, який утримує двох чи більше дітей віком до 18 років має право на податкову соцпільгу у розмірі 100% у розрахунку на кожну таку дитину. Докладніше про це тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»